Thales Nederland is the Dutch branch of the international Thales Group. The company has about 2,000 employees working at branches in Hengelo (HQ), Huizen, Delft, Enschede and Eindhoven. Thales Nederland specializes in designing and producing professional electronics for defence and security applications, such as radar and communication systems. Moreover, Thales Nederland acts a local point of contact for the complete portfolio of the Thales Group.

At a glance

Thales Nederland operates on a large variety of markets. The company is active in professional electronics for defence and security applications, such as radar and communication systems. In the field of public transport systems Thales is involved in the Dutch smart card program. The company is also well known for her extremely reliable data network for the railroad infrastructure.

The activities of Thales Nederland are carried out at five locations:
 • Hengelo: Naval systems, logistics, air defence systems
 • Huizen: Communication systems, Transportation systems, Cyber Security
 • Delft: Naval systems
 • Eindhoven: Cryogenics
 • Enschede: T-Xchange, cooperation with Twente University

Key figures

1,800
staff members in the Netherlands
500 M €
worth sales in 2015
80%
of which is export

Activities

 • Defence
  Thales in the Netherlands designs, develops, produces, integrates, and services land based and maritime system solutions to meet the changing and demanding defence and security requirements worldwide
 • Transportation
  Er worden dagelijks miljoenen handelingen uitgevoerd in het openbaar vervoer. Daarbij zijn naadloze en efficiënte netwerken van cruciaal belang voor economische groei en voor de reiziger
 • Cybersecurity
  At Thales, we push cyber security technology forward to open doors. We team with our partners on three levels: challenging consultancy, smart solutions and always-on monitoring.

Careers

Open culture, working with innovative products, variable profit-sharing, a broad range of training and career development opportunities. Curious? Discover why you should start or develop your professional career, internship or graduation assignment at Thales. 

55 matching job(s)

 • Cybersecurity Consultant
  Regular Employment - Netherlands
  Wil je mobiel solliciteren, via je telefoon of tablet, ga dan naar: http://mjo.bs/G5K
   
  About us
  Thales is nummer 1 op het gebied van Cybersecurity in Europa voor Defense & Governement. Wij bewaken de welvaart en welzijn in Europa. Als onderdeel van de wereldwijde groei-ambities van Thales Cybersecurity beschikt Nederland over een high-end 24/7 Security Operating Center (SOC).

  Thales Nederland is met bijna 2.000 medewerkers de topaanbieder van hightechbanen . Productinnovatie en snel inspelen op de nieuwste technologische mogelijkheden is waar we dagelijks mee bezig zijn. Jaarlijks besteedt Thales 20% van haar inkomsten aan R&D. Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 68.000 werknemers in ruim 50 landen en actief in. Daarmee is Thales een van Europa’s grootste elektronicabedrijven.
  Thales heeft een lange geschiedenis in Security, Transportation, Aerospace en Defense. We zijn continue in beweging om security technologie naar een hoger niveau te brengen om burgers, gevoelige data en kritische infrastructuur te beschermen.

  Wist je dat Thales …
  • 4500 top-experts in dienst heeft die dagelijks bezig zijn met Cybersecurity?
  • De back-end beveiligt van de grootste internationale elektronica en software bedrijven?
  • De bescherming doet van 80% van de wereldwijde banktransacties?
  • 19 van de 20 grootste banken in de wereld beveiligt?
  • In 50 landen, waarvan 25 NATO-landen, security producten en oplossingen aanbiedt?
  • Sinds 2001 een 24/7 SOC heeft met klanten in overheid, vitale infrastructuur en multinationals?

  Wil jij werken met internationale experts? Zie jij het als een uitdaging jouw kennis en expertise in te zetten voor high-end klanten en de dienstverlening naar een hoger niveau te helpen? Wil je onderdeel zijn van een internationale community van SOC-specialisten en jouw carrière naar een hoger plan te tillen? Wij zijn op zoek naar een:


  Cybersecurity Consultant


  About the job

  • Zelfstandig of in teamverband uitvoeren van security consultancy opdrachten bij klanten;
  • Professionele presentatie van rapporten aan de klant;
  • Het schrijven van consultancy offertes in samenwerking met de sales manager;
  • Het onderhouden en uitbouwen van een netwerk bij klanten;
  • In staat om zelfstandig nieuwe kansen te signaleren en producten en diensten van Thales te vertalen naar toegevoegde waarde voor de klant.

  About you

  • Afgeronde HBO- of WO-opleiding in de richting Bedrijfskunde of Informatica Management;
  • Aanvullende CISSP, CEH, CISA en/of RE certificatie;
  • Uitstekende kennis van Security oplossingen: (SIEM, Vulnerability scanners, IDS, Firewalls, IAM, Encryptie)
  • Degelijke kennis van/affiniteit met IT Netwerken: DNS, DHCP, SMTP, Routers, Switches, VLANs
  • Aantoonbare werkervaring van meerdere jaren als IT-security consultant;
  • Ervaring met security audit methodologiën en standaarden en Risk assessment;
  • In staat om technische security bevindingen uit audits te vertalen naar bredere bedrijfsuitdagingen; van techniek naar business;
  • Open en professionele communicatiestijl;
  •  Hands on mentaliteit;
  • Flexibel in de omgang.
  • Combinatie van zelfstandig werken en samenwerken gaat je goed af
  • Communicatief vaardig, sterk in overtuigen
  • Ambitieus, stressbestendig en resultaatgericht

  Interested?

  Als je vragen hebt over deze functie, neem dan contact op met Sabien Franken, Recruitment Consultant,
  tel. +31 (0)6 – 101 66 769.

  Direct solliciteren? Klik dan op de button 'Online solliciteren' hieronder en gebruik je persoonlijke account om je interesse aan ons kenbaar te maken.

  Close the description

 • Hardware Architect
  Regular Employment - Netherlands
  Wil je mobiel solliciteren, via je smartphone of tablet, ga dan naar: http://mjo.bs/p3F
   
   
  About us

  Actief in de sectoren Aerospace, Defense en Security is Thales Nederland met bijna 2.000 medewerkers en de topaanbieder van hightechbanen. Productinnovatie en snel inspelen op de nieuwste technologische mogelijkheden zijn onze drijfveren. Spraakmakende voorbeelden daarvan zijn radar-, communicatie- en command & controlsystems voor marineschepen en communicatie-, beveiligings- en betaalsystemen voor het bedrijfsleven. Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 68.000 werknemers in ruim 50 landen en is daarmee een van Europa’s grootste elektronicabedrijven.

  Thales ‘Secure Information and Communication Systems’ (SIX) in Huizen (NH) is onderdeel van Thales Nederland en heeft een leidende positie op het gebied van hoog gekwalificeerde radio- en netwerkcommunicatie en commandovoering voor defensietoepassingen en civiele organisaties. Met ca. 200 medewerkers ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt Thales SIX geïntegreerde netwerksystemen.

  De afdeling Hardware & Industrialisatie bestaat uit ca. 20 medewerkers en is actief in het (laten) ontwikkelingen van hoogwaardige elektronische producten en het industrialiseren daarvan.
  Dit vindt plaats in gezamenlijke ontwikkelprojecten met de andere disciplines zoals Systems Engineering, Inkoop, Productie en met interne/externe (inter)nationale productie en R&D partijen.

  De omgeving waarin onze oplossing gebruikt worden stelt hoge eisen aan de betrouwbaarheid en robuustheid. Hierdoor is het kwalificatietraject een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Thales Huizen beschikt over eigen lab met uitgebreide faciliteiten om de research en development activiteiten te ondersteunen. De eindassemblage van de netwerkproducten vindt in-house plaats. Dit biedt een diverse werkomgeving waarbij je zeer nauw betrokken bent vanaf (concept) ontwerp tot en met productie.

  De toegepaste technologie varieert van legacy interfaces tot cutting edge applicaties waarbinnen verschillende technologieën geïntegreerd worden, zoals: IP routing, FPGA’s en multi core processor platformen.
   
   
   
  Hardware Architect
   
   
  About the job

  Als Hardware Architect heb je ruime ervaring met het ontwerpen van elektronische systemen. Je hebt een brede interesse; je hebt belangstelling en inzicht van de inkoopmarkt voor elektronische subsystemen en weet deze te integreren in de oplossing.
  Je bepaalt de hardware architectuur van het systeem en realiseert deelontwerpen met een team van specialisten. Bij grotere projecten kunnen ook delen van de ontwikkeling worden uitbesteed bij externe subcontractors. In die gevallen zorg je voor de technische aansturing en begeleiding van deze subcontractors. Indien nodig ben je zelf in staat om een hands-on bijdrage te leveren in het hardware design proces. Je bent verantwoordelijk om de te ontwikkelen producten te laten produceren. Het kostenaspect is een belangrijk onderdeel in de gehele productontwikkeling.
   
  About you
  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding richting Elektronica;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van Electronic engineering (bij voorkeur zowel digitale als analoge methoden en technieken);
  • Je hebt  een sterk kostenbewustzijn en een sterke affiniteit met productie. Bij voorkeur heb je ervaring in het uitbesteden van werkpakketten bij subcontractors;
  • Je hebt ervaring in het gebruik van electronic design tools (bij voorkeur Cadence) en PDM tools (bij voorkeur Windchill/PDMLink);
  • Naast ervaring in het ontwikkelen van PCB’s, is ervaring in FPGA design, layout en EMC kwalificaties een pré;
  • Je bent ondernemend, een teamspeler, flexibel inzetbaar, pro-actief en hebt een resultaatgerichte instelling.
   
   
  Interested?

  Inlichtingen over deze functie kun je verkrijgen bij Sabien Franken, Recruitment Consultant, tel: 06-101 66 769.

  Direct solliciteren? Klik dan op de button 'Online solliciteren' en gebruik je persoonlijke account om je interesse aan ons kenbaar te maken.
   
   
   
   

  Close the description

 • Project Design Authority
  Regular Employment - Netherlands
  About us
  Thales Nederland is active in the Defence and Security sectors and is, with about 2000 employees, a top provider of high-tech jobs. Product innovation and swift anticipation of the newest technological possibilities are the mainsprings of our business. Examples are radar, communication and command & control systems for naval ships and communication, security and payment systems for trade and industry. Thales Nederland is part of the Thales Group, which has a workforce of 68.000 in more than 50 countries making it one of Europe’s largest electronics companies.
   
  Thales Secure Communication & Information Systems, SIX, concentrates on IT & communication solutions and services for mission-critical customers; military and civil.
  Wherever safety & security are critical, Thales delivers resilient, reliable, secure and intelligent networks and infrastructures.
  For a new project we are looking for a
   

  Project Design Authority  

   
   
  About the job
  • Acts as the primary technical leader of the project team. Acts as lead technical interface with the Customer;
  • Ensures the solution compliance with  procurement/production/services strategies, contractual requirements and applicable legislation & regulations;
  • Checks that the engineering environment and approach is consistent with overall Solution cost, technical risks, mitigation plans & schedule;
  • Approves the main project engineering reviews and deliverables;
  • Participate in technical meetings and reviews with stakeholders (industry, services, specialties…), in order to perform the solution technical assessment and validation.
   
  About you
  • You have a technical Master degree;
  • Minimal 10 years experience in complex system engineering and multi-company environment;
  • Experience with ICT and/or Application Engineering and Sustainment environment and programs;
  • Specific knowledge in the following area’s is a pre: unified communications concepts, Integrated datacenter concepts, multi level & Cyber security, intrusion detection, crypto devices, access identity management, network design in dynamic environment;
  • Experience with Government, preferably Defence organizations and/or programs;
  • You have the Dutch nationality and will need MIVD security clearance.
  • Do you recognize yourself in the following description?
   • Good communication/presentation skills;
   • Generalist and high level thinker;
   • Output focused;
   • Immune to stress;
   • Helicopter view;
   • Leadership skills;
   • Team player;
   • Innovative.
   
   
   
   
   
   
  Interested?
  Information about the job can be given by Sabien Franken, Resourcing Consultant, tel. +31 6 10166769

  Would you like to apply directly? Then click on the button ‘online solliciteren’ to show your interest.
   
   
   
   

  Close the description

 • Network Architect
  Regular Employment - Netherlands
  About us
  Thales Nederland is active in the Defence and Security sectors and is, with about 2000 employees, a top provider of high-tech jobs. Product innovation and swift anticipation of the newest technological possibilities are the mainsprings of our business. Examples are radar, communication and command & control systems for naval ships and communication, security and payment systems for trade and industry. Thales Nederland is part of the Thales Group, which has a workforce of 68.000 in more than 50 countries making it one of Europe’s largest electronics companies.
   
  Thales Secure Communication & Information Systems, SIX-NL, concentrates on advanced radio-and network communication, command and control for defense applications and civil organizations. Thales SIX-NL Huizen, the Netherlands is looking for a:
   
   
   
  Network Architect 
   
   
  About the job
  As a Network Architect you will work in a multi-disciplinary team with the purpose to design, develop and qualify a network design solution in scope of a large ICT-Infra project in the military domain. Activities will include amongst others:
   
  • Analysis of stakeholder and customer’s needs in the area of military networking design;
  • Definition of operational use cases;
  • Development of a network design solution;
  • Evaluate the design, behavior, interactions and performance;
  • Confirm compliancy of the design against the requirements;
  • Demonstration that the solution satisfies the operational needs;
  • Manages Risks & Opportunities of design and development including those flown down to subcontractors and partners.
   
  About you
   
  As a Network Architect, you have large experience in designing and developing large network designs. You have experience in the following area’s:
   
  • Master degree in Information Technology, Computer Science or related studies;
  • Telecommunications, Aerospace Engineering, Electrical Engineering or similar;
  • Network protocols, like VoIP, PIM, OSPF, MSTP, IPv6, NAT, DNAT;
  • Extensive knowledge and certifications related to Cisco technology;
  • Extensive knowledge in IT network architectures and frameworks;
  • Networks designs for the deployed military domain;
  • Knowledge in the area’s of intrusion detection, security aspects, crypto devices is a pré;
  • You are able to have the technical overview in big and complex programs, and to communicate with stakeholders;
  • You have a natural interest in keeping up to date with developments in the network domain;
  • You are proactive, problem-solving, result-oriented, flexible and a true team player;
  • Fluency in both English and Dutch;
  • You have the Dutch nationality 
   
  Interested?
  Information about the job can be given by Sabien Franken, Resourcing Consultant, tel. +31 6 10166769  
   
  Would you like to apply directly? Then click on the button ‘online solliciteren’ to show your interest. 
   

  Close the description

 • About us
   
  Thales Nederland is actief in de Defensie (Hengelo) en Security (Huizen) sectoren en is, met ongeveer 2.000 medewerkers, een van de topaanbieders van hightechbanen. Productinnovatie en snel inspelen op de nieuwste technologische mogelijkheden zijn onze drijfveren. Spraakmakende voorbeelden daarvan zijn radar-, communicatie- en command & controlsystemen voor marineschepen en communicatie-, beveiligings- en betaalsystemen voor het bedrijfsleven. Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 62.000 werknemers in ruim 50 landen en is daarmee een van Europa ’s grootste elektronicabedrijven.
   
  Thales Huizen bestaat uit meerdere divisies (SIX, TTS en Cyber), zij maken gebruik van Shared Services (Logistiek, Inkoop, Productie).
  Binnen TTS (Thales Transportation Systems een beheerorganisatie van o.a. OV chipkaart) heeft men te maken met dagelijkse retourstromen; Defecte delen die door de buiten monteurs naar TTS Huizen worden gestuurd voor reparatie intern en eventueel extern. Het magazijn van de monteur wordt bij verbruik van materiaal weer door het hoofdmagazijn in Huizen aangevuld.  
   
  Om tot een juiste SLA calculatie te komen, maken we een RAM analyse. Rekeninghoudend met de PLC van een product, seizoensinvloeden, externe factoren, mtbf getallen, veldinrichting proberen we een voorspelling te maken hoe groot de meest ideale poolgrootte moet worden voor het uitvoeren van de SLA. Dit model zal aan de basis staan voor berekeningen tbv Bids. Tevens zullen de resultaten van de voorspelling getoetst moeten worden met de werkelijkheid. Deze toetsing moet tevens verwerkt kunnen worden in het model zodat er verbeterslagen ontstaan.
   
  The assignment
   
  Rekenmodel t.b.v. vaststelling van benodigde service pool gedurende de gehele PLC
   
  De opdracht zal bestaat uit de volgende delen:
   
  a. Definiëren van de randvoorwaarden van het model.
  b. opstellen van het model
  c. Toetsing van het rekenmodel met praktijkgegevens
  d. Procedure opstellen hoe de resultaten van de praktijktoetsing geimplementeerd kunnen worden
   
    
  Affinity
   
  logistieke processen op service gebied & rekenmodellen
   
   
   
  Interested?
   
  Klik dan op onderstaande button ‘online solliciteren’ en voeg je motivatiebrief en C.V. toe.<?xml:namespace prefix = "o" /> 

  Close the description

 • About us
   
  Thales Nederland is actief in de Defensie (Hengelo) en Security (Huizen) sectoren en is, met ongeveer 2.000 medewerkers, een van de topaanbieders van hightechbanen. Productinnovatie en snel inspelen op de nieuwste technologische mogelijkheden zijn onze drijfveren. Spraakmakende voorbeelden daarvan zijn radar-, communicatie- en command & controlsystemen voor marineschepen en communicatie-, beveiligings- en betaalsystemen voor het bedrijfsleven. Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 62.000 werknemers in ruim 50 landen en is daarmee een van Europa ’s grootste elektronicabedrijven.
   
  Thales Huizen bestaat uit meerdere divisies (SIX, TTS en Cyber), zij maken gebruik van Shared Services (Logistiek, Inkoop, Productie).
   
  Shared Service maakt gebruik van processen welke beschreven zijn in werkinstructies  en werkprocessen. Daarnaast zijn er op corporate niveau ook processen beschreven waar de verschillende businesslines zich aan moeten conformeren.
   
  Op dit moment zijn deze processen en instructies niet met elkaar verbonden / gelinkt.
   
  Doel: Alignen van bestaande beschreven processen op Business niveau met de processen die op corporate niveau zijn opgesteld.
   
  Uitdaging is om de processen zodanig met elkaar te linken / aan te passen waar nodig, dat deze op een efficiente wijze onderhoudbaar zijn. Resultaat: een bouwwerk van processen welke vanaf corporate niveau, business niveau tot aan werkstation niveau een steeds verdere mate van detailniveau heeft.
   
   
  The assignment
   
  Opstellen van een Procesbouwwerk lopend vanaf Corporate niveau, Business niveau tot en met Werkinstructies
   
  De opdracht zal bestaat uit de volgende delen:
   
  a. Definiëren van de randvoorwaarden van het bouwwerk.
  b. opstellen van het bouwwerk
  c. Toetsing van het procesbouwwerk met praktijkgegevens
  d. Implementeren van procesbouwwerk
   
    
  Affinity
   
  Business processen en werkprocessen 
   
   
   
  Interested?
   
  Klik dan op onderstaande button ‘online solliciteren’ en voeg je motivatiebrief en C.V. toe.<?xml:namespace prefix = "o" />

   

  Close the description

 • About us
   
  Actief in de sectoren Defense en Security is Thales Nederland met bijna 2.000 medewerkers en de topaanbieder van hightechbanen. Productinnovatie en snel inspelen op de nieuwste technologische mogelijkheden zijn onze drijfveren. Spraakmakende voorbeelden daarvan zijn radar-, communicatie- en command & controlsystems voor marineschepen en communicatie-, beveiligings- en betaalsystemen voor het bedrijfsleven. Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 68.000 werknemers in ruim 50 landen en is daarmee een van Europa’s grootste elektronicabedrijven.
   

  Thales Nederland ontwikkelt, produceert en verkoopt op de locatie Huizen onder meer communicatiesystemen die worden toegepast in (militair/civiele) voertuigen voor spraak-, data-, en videonetwerken. De R&D afdeling bestaat uit 4 afdelingen, waaronder de afdeling Software Engineering. Deze bestaat uit 20 medewerkers en is actief in de ont-wikkeling van eigen produkten en de integratie van systeemdelen van externe partijen. In multidisciplinaire SCRUM-teams wordt nauw samengewerkt met andere betrokken afdelingen zoals Systems Engineering.<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

   

  Voor de productontwikkeling wordt gebruik gemaakt van netwerkstandaarden zoals TCP/IP, ISDN, VoIP, ATM en Wireless LAN. Voor de implementatie wordt gebruik gemaakt van state-of-the-art technologieën. Voor hardware betekent dit PCB ontwikkeling met DSP’s, microprocessors en FPGA’s, en mechanische ontwikkeling van behuizin-gen die moeten voldoen aan zware omgevingseisen. De applicatie- en systeemsoftware wordt ontwikkeld met behulp van OO/UML technieken in talen zoals C/C++ en PHP op embedded Linux of Windows platformen.
   
   
  Assignment
   

  Voice Command Control

   

   

  Het communicatiesysteem Sotas is opgebouwd uit een netwerk van embedded Linux platformen. Door middel van DSP’s is uitgebreide ondersteuning ingebouwd voor spraakcommunicatie (b.v. intercom, of radioverbindingen). Bediening van het systeem gebeurt momenteel door draai- of drukknoppen.

   

  De voice command control functie houdt in dat de gebruiker het systeem kan bedienen door middel van een voorgedefinieerde set gesproken commando’s, zoals “Lights on”, “Radio 1” or “Emergency call”.

   

  Taken:

  • Selecteer geschikte softwarebibliotheek voor spraakherkenning
  • Bouw een simpele testapplicatie op één van de Sotas embedded platformen
  • Onderzoek prestatie-aspecten zoals processorbelasting, latentietijd, invloed op andere applicaties
  • Onderzoek practische bruikbaarheid van het concept (b.v. invloed omgevingsgeluid)
  • Koppel de testapplicatie aan het Sotas systeem (genereer Sotas commando’s op basis van gesproken tekst) 
   
  Affinity
   
  Embedded hard- en software
   
   
   
   
   
   
   
  Interested?
  Klik dan op onderstaande button ‘online solliciteren’ en voeg je motivatiebrief en C.V. toe.

  Close the description

Documents

Feel free to
download the files