Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 80.000 medewerkers in ruim 68 landen, waarvan 22.000 werkzaam in R&D. Thales is daarmee één van Europa’s grootste elektronicabedrijven en heeft wereldwijd een uitermate sterke positie. Thales Nederland is actief in de sectoren Defence, Security en Transportion Systems. We zijn met bijna 2200 medewerkers de topaanbieder van high-tech banen. Bij Thales draait het om het leveren van oplossingen op het gebied van Safety en Security.

In Nederland hebben we vijf vestigingen:

Hengelo; Hier is ons hoofdkantoor gevestigd, met zo’n 1600 medewerkers. Sinds 1922 is deze vestiging wereldwijd marktleider in de laatste en meest innovatieve technologieën op het gebied van radarsystemen voor marineschepen.

Huizen; Op deze vestiging werken we met ongeveer 300 medewerkers aan communicatiesystemen, en -netwerken, oplossingen op het gebied van cyber security en de installatie en het onderhoud van OV-chip apparatuur.

Delft;  Hier is de afdeling Research & Development gevestigd. Met ongeveer 25 medewerkers richten we ons hier op R&D activiteiten op het gebied van radartechnologie en radarsystemen. Hier wordt nauw samengewerkt met de TU Delft.

Eindhoven; Met zo’n 100 medewerkers richt Thales Cryogenics zich op het ontwikkelen en fabriceren van cryogene koelsystemen.