Samsung certificeert Pay-app op Galaxy S8 en S8+ na beveiligingsevaluatie Thales

Een evaluatie van de Samsung Pay-app voor contactloos betalen, door Thales uitgevoerd op de smartphones Galaxy S8 en S8+, heeft het mogelijk gemaakt de app op deze apparaten te laten certificeren.

Speerpunten
  • Thales heeft een beveiligingsevaluatie uitgevoerd van de Samsung Pay-app voor contactloos betalen op de nieuwe Galaxy S8.
  • Op basis van deze evaluatie is de app door meerdere betalingsnetwerken, waaronder Mastercard en Visa, gecertificeerd.
  • Thales draagt bij aan de beveiliging van 80% van alle banktransacties binnen de internationale banksector en verzorgt de beveiliging voor 19 van de 20 grootste banken ter wereld.
Dankzij de beveiligingsevaluaties uitgevoerd door de Thales-teams in Toulouse (Frankrijk) is het mogelijk om de netwerken voor beveiligde betalingen van alle belangrijke creditcards, waaronder Mastercard en Visa, te gebruiken op de onlangs geïntroduceerde Samsung Galaxy S8 en S8+.

Met de betalingsapp Samsung Pay-app met HCE-functionaliteit kunnen gebruikers hun bankpas- en creditcardgegevens op hun smartphone bewaren. Vervolgens kunnen met het contactloze betalingssysteem dat gebruik maakt van de technieken NFC en MST betalingen aan de kassa worden uitgevoerd. Deze betaalmethode wordt momenteel wereldwijd uitgerold voor Samsung-gebruikers en wordt ondersteund door meer dan duizend banken en creditcardmaatschappijen wereldwijd.

De basis voor het evaluatieproces was de vertrouwensrelatie tussen Thales, Mastercard en Visa, die werd opgebouwd door ruim tien jaar samenwerking. Thales exploiteert een van de eerste laboratoria die door Visa in 2014 werden geaccrediteerd voor het uitvoeren van verschillende beveiligingsevaluaties van op HCE gebaseerde bankapplicaties. Het laboratorium voor cyberbeveiliging van Thales in Toulouse is sinds 2015 geaccrediteerd door Mastercard en andere betalingsnetwerken.

De basis voor het evaluatieproces was de vertrouwensrelatie tussen Thales, Mastercard en Visa, die werd opgebouwd door ruim tien jaar samenwerking.


Thales werkt al vele jaren samen met Samsung voor het leveren van cryptografische beveiliging op kritieke punten in het fabricageproces voor mobiele telefoons en andere slimme apparaten.

De ontwikkeling van de expertise van Thales op het gebied van contactloos betalen is een logische stap voorwaarts in de toonaangevende positie van de Groep op het gebied van cyberbeveiliging voor de banksector. Thales draagt bij aan de beveiliging van 80% van alle betalingstransacties en verzorgt de databeveiliging voor 19 van de 20 grootste banken ter wereld.